A langymeleg napsugaras reggelre való tekintettel (meg talán arra, hogy  így kezelhetőbb leszek...), nomeg HuncApu délutáni-esti műszakjára, eldöntöttük, tegnap kilátogatunk az Állatkertbe. Nekem gyerekkorom óta szívemcsücske hely, HuncApunak ugyibár hivatalból szintén, az öröklődő génekben bízva reméltük, a mai programmal nagyon nem lőhetünk mellé.

Így is történt, és az állatkert már belépésünkor beváltotta a hozzá fűzött reményt. Huncos közel két órán át, megállás nélkül csörtette-sikkantgatta végig az állatok otthonát. Örült a rengeteg szabad területnek, a karnyújtásnyira lévő állatoknak. A legjobban a kafferbivaly ragadta magával, őt meglátva, ujjal mutogatva, csodálkozó szemekkel, csak annyit volt képes többször egymás után kinyögni, hogy "ciccca". Hát igen, nagy szarvas cica, az már tutifix.

Még mindig képtelen megbarátkozni a sapkákkal, lehet az bármilyen trendi és mutatós, amint ideje engedi letépi magáról:

Itt is megtalálta az örökkedvenc csúszdát:

Majd csakegypillanat kellett ahhoz, hogy felfedezze az állatkerti dolgozók egyik gazdátlanul hagyott járművét. (a kép nem beállított fotó, ennyire vonzódik az autókhoz!):

Most már képtelenek vagyunk gátat szabni határtalan édesszájúságának, persze, tudom, minden azon múlik, mi van itthon és ha nem lenne itthon édesség, akkor nyilvánvalóan nem követelné. Ez így van. Meg az is, hogy már az utcáról is felkarolja a kézből kiesett maradékokat. Vagy, ami kínos szituációkban vetekedik az előzővel, hogy kuncsorogva szerez magának. Így inkább kap és igyekszünk viszonylag egészséges nyalánksággal tömni, már amennyire egészséges a Túrórudi, a minélédesebblegyen gyümölcsjoghurt vagy a házi gyümölcslekvárok.

No, és hogy mért minimáldizájner? Mert piszkos mód háklis minden, szerinte odanemvaló dolog miatt. Pl. az etetőszéke tálcáján sosem maradhat ott olyan étel/tárgy/morzsa, amit az elkövetkezendő pár percben bizton nem fog kérni. És ugyanilyen hepciás az ágyában elhelyezett, azt otthonossá tévő tárgyakra is, így már hetek óta nincs sem alvóállatkája (rendszeresen kidobta őket), sem rácsvédője (leszakajtotta őket), sem bárminemű takarója (szintén kidobásra ítéltetett), és mostanában már a lepedőjét is lerángatta és kidobta. Így gyermekünk -maga választotta- aszkéta módon, rácsos ágyban, egyetlen matracon (= priccsen) tölti éjszakáit. (az meg egy külön fejezetet érdemel, hogy ha akar, ki tud mászni/esni ebből az ágyból, így már valóban kezd aktuálissá válni az új ágy prodzsekt...)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr791110430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leonine 2009.05.09. 12:28:05

Minimáldizájner, ez tetszik. :) Én a másik véglet voltam. Anya mesélte, hogy egyszer megkaparintottam az egyik dobozt, amiben a gyerekkorában gyűjtött szalvétái voltak, és mire észrevette, legalább százat széthajtogattam és a szoba különböző pontjain helyeztem el. :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.05.09. 14:05:49

Óóóóóóóóóóóóó! Gratuláloooooook!!! Most olvasom a Kistesót!!!!!!!!!!!!!! Jajaj de jóóóóóóóóóóóó!!!!
Örülök Nektek nagyon!!! Piroska

masika 2009.05.11. 08:01:10

Állatkerti program szuper, mi is szeressük nagyon!
Sapka le a fejról: detto, semmi mást nem hajlandó a kisasszony a fejére tenni, mint az apja kb 50 számmal nagyobb sapkáját.
Autózás, csúszdázás: imádjuk mi is alig lehet leszedni róla.
Szóval van hasonlóság a gyerekeink között az biztos!

masika 2009.05.11. 08:02:56

Ja édesség: nálunk ami bevállt az a napi egy valami. Ez általában, rudi, vagy egy kinder maxi, de a angy kedvenc az "ICE-ICE" ahogy Lili hívja, vagyis a kinder pingvin. Ha betérünk a közértbe az első útja a hűtőpulthoz vezet, és kiabálja, hogy ice-ice.

popianyus 2009.05.11. 15:37:40

Popi is szereti az édességet, mégpedig genetikai alapon, mert 1 éves koráig semmit nem kapott. Igazából most is a joghurt (bio többnyire) a desszert és gyümölcs, én meg - ahogy a blogban is írtam - zugevő lettem, ami a csokoládét illeti. (Vagy tortát, vagy sütit vagy bármilyen kinder terméket...)A kamrában szoktam néhány kockát a képembe tömni ebbőlabból, mert sajna én nem élhetek édesség nélkül, függő vagyok....

süti beállítások módosítása