cucka 2009.05.28. 11:33

Segítség a háznál

Egyszer már írtam a gender-pedagógia lényegéről, a női és férfi szerepek nem kötelező beskatulyázásáról már kora gyermekkorban. Nálunk egyre inkább úgy tűnik, a bármilyen-járművet-meglátok-brümmögök mellett, fontos szerepet kapnak a főzéssel, takarítással kapcsolatos szerepjátékok is. Így pár hete Huncosnak lett egy takarítószettje, felmosóstól, söprüstől, lapátostól. S hogy miért? Mert belefáradtam, hogy a használatban lévő söprűt, lapátot, felmosószettet hurcibálta lakásszerte és kaparintotta meg, ha véletlenül nyitva maradt egy ajtó. Egyszóval ön- és közveszélyessé vált a 80 akárhány centis kisember a közel kétméteres botokkal hadonászva.

A hidegfrontra való tekintettel, reggel elaludt a család, ugyanis nem jelzett a kétlábonjáró vekkerünk, HuncApu negyed 9-kor még azt hitte, nagyon korán lehet, így mindenki kapkodott-idegeskedett, Hunc sem volt hajlandó az asztal mellett elfogyasztania a reggeli utáni muffinját, inkább szétmorzsázta a lakásban. Amikor rászóltam, hogy szedje össze a morzsáit, először eltűnt, majd kis idő elteltével  megjelent a söprűjével, igyekezett ő, de a még kissé kómás állapot nem tette lehetővé, hogy hatékony is lehessen.

Előbb csak fölmérte a terepet:

ezt most komoly?! nézés:

Aztán beburkolózott az én játszóterezős hanorákomba (ami nem látszik, hogy a papucsomba is):

Szemfülesebb képbogarászók fölfedezhetnek valami kis pirosat Hunc alsó és fölső ajkainál. Mondhatnám, hogy a jóság itt ütközött ki, de kivételesen most önhibáján kívül történt a baleset. Tegnap délután lesétáltunk a játszótérre, ahol délelőtt a munkásosztály prominens képviselői fúrtak-ástak (később kiderült, újabb nagyonóccsó kábelszolgáltató érkezik a hátsó alvégen), majd úgy mentek el, hogy a kiásott területet körbezárták ugyan, de a kifeszített zsinórt (igen, homokszínű spárgát emlegetek a kavicsos-homokos úton), mely az ásás haladási irányát hivatott jelezni, bezony ottfelejtették, alig pár centi magasságban. Ebben sikerült a kiskrapeknak megbotlania és jó nagyot zakóznia. Persze, volt sírás-rívás, alsó- és felső szájhasadás.
Azért tovább gondolkodva ezen, mégiscsak az motoszkál bennem, hogy Hunc sebe gyorsan gyógyul, pár nap és nyoma sem marad a bibinek, ellenben, ha egy öregnéni sétafikkant arra, aki szintúgy megbotlik, leesik, és neadjisten combnyaktörődik... olyankor mi van?

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr621148582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eriberi33 2009.05.28. 13:39:01

Mennyire cuki kómás fejjel?! Anyám... Megzabálom...
szegényem.. Rögtön kiszúrtam a bibit... :( Olyan felelőtlen emberek vannak... :S

Mikor mész MA UH-ra???? Ollllllyan izgatott vagyok!!!!! :)

Pocakos Macska 2009.05.28. 13:55:54

Nagyon jó képek :)))) Muffin :D
A balesetet nagyon sajnálom :(((
Pocakfotót!!!! :))))

cucka 2009.05.28. 14:14:35

@Eriberi33: holnap megyek 9-re. :o) és én is az vagyok... :SSS
@Pocakos Macska: pocakfotó is lesz, mer ugye már elég rendesen van mit! :))))

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.05.28. 18:26:24

eljen a genderpedagogia:) ezek szerint en is igy nevelek, mert ugye a cipokhoz Hugocinak is eros a vonzodasa:))) amugy en is csak nezem, mit csinal a 2 meteres mopsz rudjaval, jo otlet kisebbre cserelni:)
sajnalom a kisdragat, es dobbenet, milyen felelotlen emberek vannak. tunderi a kepeken, es holnap varom az Uh beszamolot pocakfotoval:)))

Eriberi33 2009.05.28. 21:35:09

Ó, tényleg... :$ Tök azt hittem péntek van... :)

LiliBogar 2009.05.29. 14:02:45

:O Hogy áll ott a kis partvisával :)
Ezekért szerintem minden gyerek rajong ;)
Puszi

RKriszta 2009.05.30. 23:25:41

TE Cucka, éded ez a pici fiú...NEKED meg minek van a telefonod...???? HMMM::::igy sose talizunk....
süti beállítások módosítása