Voltak régvárt találkozások, bizsergések ottbelül, szívtájékon, voltak mókás helyzetek, mélyrőljövő egyszerre nevetések, cinkos összenézések, ugyanakkor elkapott és ugyanarra gondolt szavak, közös programok, ölelések, gyerekzsivajtól és dübörgéstől hangos lakás, (ide csak egy betűzött gondolat: ha eddig nem úgy gondoltam volna, most saját bőrön is tapasztalhattam, hogy mennyire jó is az, ha a gyerekek többen vannak testvérek, persze tudom, az összecsiszolódás/összenövés esetenként időigényes és nehéz lehet, de hát mi nem az, kérem szépen?), hatalmas lábasban rotyogó gulyás leves, rövidke lopott bezsélgetések, olykor fájó emlékezések, állatkertes ramazuri, nagytesós bevásárlás kölökmentesen, mekis reggeli meg miegyma, Hunc bűbáj bevetés.

Persze, elkerülhetetlen megállapítás is született: öregszünk és rigolyásodunk és jó lenne azt is tudni, miért is vagyunk már ennyire rugalmatlanok?! Mert a kis feszültség terjed, át- és visszacsapódik, majd felerősödik és átitatódik minden körülötte, akár az ember bőre alá is bekúszik. És nyugtalanságot kelt és kellemetlen szúrós érzést közvetlenül tarkótájékon. Addig nincs igazán baj, míg ezt ki tudjuk mondani, be tudjuk látni, meg tudjuk beszélni, tudunk nevetni és elgondolkodni. Az alapok stabilak, így a rajta leledző építmény bárhogy is imbolyoghat, összedőlni sosem fog. Legfeljebb átépül. Másmilyenné. És ez a kaméleoni változatosság örökérvényűvé teszi ezt a kapcsolatot. Szerepek változnak és módosulnak ugyan, de a szereplők mindig ugyanazok. Örülök az állandóságának. 

Az elmúlt napok feszültséghalmazára ráhúztuk a fáradtakvagyunk matricát, így az előzőleg, idén nem megyünk sehova nyaralnit módosítottuk, holnap reggel felkerekedünk és meg sem állunk az erdélyi havasokig. Reményeink szerint, pihentebben, feltöltődöttebben és nyugodtabban térünk majd vissza, onnan, ahol a magasságok és  a végtelen hegyeknek hála, kicsit úgy érezhetjük magunkat, mintha mindannyian újra Isten tenyerén üldögélnénk... ahogy a tapintható békében végigsimít az ujjaival a hátadon...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr171308934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csilli81 · http://malibaby.freeblog.hu 2009.08.14. 13:08:34

Mi többek közt, ezért szeretnék még 3 tesót a Malacnak:) Marcival kiegészülve az már 5! lesz, persze csak ha "odafent" is úgy akarják:) Jól megfogalmaztad a dolgokat, és hát igen, az idő múlásával mi is változunk, és ezzel párhuzamosan sokmindent már másképp látunk, gondolunk...
Az erdélyi havasokért meg irigyellek is titeket:) Erdély csodaszép és végtelenül nyugalmas az egyszer biztos, tuti kisimítja majd az elmúlt napok ráncait:) Töltekezzetek, pihizzetek, érezzétek azt a simogatást, egyszóval minden jót nektek az elkövetkezendő napokra:)

ilgya1 2009.08.14. 15:25:13

Gyönyörű helyre mentek feltöltődni,örülök,hogy sikerült jól megrágni Huncapu fülcimpáját...A Dagi Éttermet ne hagyjátok ki Zetelakán és a sajtoskarajt.
Jó pihenést kívánok!Ildikó

Ingrid 2009.08.14. 20:10:39

Jaj, de jó lesz Nektek!
Egyetek sok-sok finom kürtőskalácsot! IMÁDOM az ottanit! ...
és persze pihenjetek, töltődejetek, bár a vénasszonyosságon az már nem változtat ;) :P
(kis zsörtölődős, feszkós Cuckám :D )

Ingrid 2009.08.14. 20:11:27

JAJ! És a kép fantasztikus! Már csak a forevör hiányzik róla, na és MINKA!
tessék idén kiegészíteni!

Bingii 2009.08.14. 22:08:09

Nagyon-nagyon jó feltöltődést kívánok! :)

Kata76 2009.08.15. 22:47:42

Jó pihenést, kellemes kikapcsolódást kívánok, érezzétek nagyon jól Magatokat!!

LiliBogar 2009.08.17. 22:56:36

:) A rotyogó babgulyás megvan :) ... hiáa van éjjel 11 :D a testvéren meg dolgozunk keményen :D vagy annyira még nem is... de az 5 éves terv megvan és egy potenciális is :)
Puszi

masika 2009.08.18. 07:17:43

Jó pihenést nektek, gyönyörű helyre mentek!
süti beállítások módosítása