A Migrén: évek óta távoltartja magát hajlákunktól (kopp-kopp-kopp!), volt idő, mikor a lakást is képtelen voltam elhagyni, elsötétített szobában vártam a megnyugvást, nem segített ilyenkor sem fájdalomcsillapító, sem bölcs tanács. Az idő hozott mindig gyógyírt fájdalmamra. Nomeg igyekeztem a fölül eltávozott folyadékot rengeteg vízivással pótolni. (ez fejfájásra is lehet segítség, vérnyomáskülönbség van a háttérben, magyarázatként) Ma reggel ismét szerény kislakunkba látogatott ez a rém... valószínűleg könnyebben viselném, ha:

  • nem változna plusz/minusz 10 fokokat alsóhangon a hőmérséklet naponta
  • éjjel nem dvd-zünk hajnal hasadásig, mert végre egyszer 8-kor elaludt Hunc, igaz 11-kor fölébredt egy szopizásnyi időre, de aludt tovább
  • nem magasCézne gyermekem korareggel óta
  • besötétített szobában fekhetnék

Ehelyett:

  • HuncApu egésznaposan dolgozik
  • Örökmozgó ma örökmozog/sikít/rombol/macskákat üldöz
  • rengeteg a melóm...

Örökmozgó lépeget, totyog, mindenhol feláll, már segítség/támasz nélkül is, ha megfeledkezik a kapaszkodásról, pár másodpercig úgy is képes megmaradni, kezében általában egy-két játékkal, szájában is valami csócsálnivalóval (itt éppen a ruhaszárítóról zsákmányolt HuncApuzoknival).  Nagyon ügyesen huppan a pelenkásos részére, csak estére fárad el annyira, hogy ön- és közveszélyes legyen. (ilyenkor esik, koppan, harap, nyöszörög, sír). Minden asztalt felér, és a szélén tárolt dolgokat leráncigálja, viszi pár métert, majd otthagyja.
Fogilag stagnálunk, ezzel a szépen, egymás méreteit beérő négy gyönggyel.
Egyik este HuncApu dühösen megjegyezte, hogy Hunc szétrágta kedvenc házimozija távirányítóját, mert nem működik, majd pár perc múlva kiderült, csak átállította gyerekzárassá bizonyos billentyű-kombinációk segítségével. (ha az életem lenne a tét se tudnám utána csinálni).
Napközben hangos csatakiáltásokkal közelíti meg szeretete kiválasztott objektumát, Coco Chanel lányunkat (a macskát). Átöleli, jól megszorongatja és a szőrébe fúrja a fejét, miközben Kokó cica elszörnyedve, kikerekedett szemekkel bámul rám, és nem tudja kezelni ezt a fokú személyeskedő, nagy szeretet-hullámot.

Lestrapált Anyuka: én, most, itt. Tudom, egyszer talán kialszom majd magam. Azért tudok a saját magam ellensége is lenni: beszereztem pár letehetetlen könyvet, így a fennmaradó szabadidőmben, amikor alszik Hunc, falom az aktuális könyvemet, mely visszarepít a 16. századi pazar és züllött francia királyi udvarba...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr72679451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eriberi 2008.09.24. 16:45:06

Jajj, ez a migrén dolog borzalmas lehet! :( Meddig szokott tartani? Drukkolok, hogy gyorsan elmúljon!
Kokónak amúgy eszbe se jut bántani Huncot? Nem kap oda, nem féltékeny?
Könyv-ügyben megértelek... én ma úgy sütöttem a rántotthúst, hogy közben a kezemben volt a könyvem...

cucka 2008.09.24. 17:41:16

Megboldogult lánykoromban 2-3 napig is eltartott, most remélem, holnapra már jobb lesz. :(
Tényleg nagyon furcsa, de valahogy egyik macskának se jut eszébe bántani Huncost, inkább némán tűrnek, vagy ha már nagyon megszeretgeti őket, elmenekülnek. :) Szerintem érzik, hogy nem szabad bántaniuk. Esténként, amikor Hunor már alszik a saját ágyában, szokott a két öreglány közénk feküdni és olyankor nagyon-nagyon meg kell őket simizni, ők meg hálásan dorombolnak. :)
Rántotthúst sütöttél könyvvel a kezedben? :))) Szívesen megnéztelek volna! :)))

Bíborlili · http://biborszel.blog.nlcafe.hu/ 2008.09.24. 18:27:59

Jobbulást Cucka, a kis Örökmozgó macsekszorongatónak pedig nagy cuppantás a talpijára.

Mazsola01 2008.09.24. 19:25:19

Jobbulást! Remélem holnap azzal jelentkezel be, hogy sokkal jobb, és el is múlt a migrén...
A macsekos leíráson jót mosolyogtam, annyira várom, mi lesz Marci és az állatok között...

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.09.24. 20:05:07

Húú osztozom a fájdalmadba, nálam ma kicsit még rosszabb is volt a helyzet, gyanítom a kevés folyadék és a hirtelen időváltozás a kiváltó ok! (egy kis shoppigtól jobban lettem:-))
És tényleg érdekes, hogy nem bántja a macsek Huncost, bár Anyuék kutyusa is rendületlenül tűri Lili szeretet kirohanásait és fark húzásait:-)

gemini · http://www.gemini.blog.hu 2008.09.24. 21:07:55

Hunor nagyon ügyes, korán nekiindult a nagyvilágnak! :-) Na persze innentől kezdve aztán nincs megállás és elképesztő mutatványokkal fog még megajándékozni. Titkon örülök, hogy Hanga csak kúszik, mászik, addig kevesebb a "melóm" is vele - közel még az az élményem, mikor nővérkéi kezdték felfedezni a világot. :-)

snow · http://snowflake.freeblog.hu 2008.09.24. 21:10:55

nálunk az egész kerek rokonságban csak anyukám migrénes, de ő nagyon. ha reggel telefonon beszélünk, már a hangján hallani, hogy itt délutánra nagy lesz a baj. már "öregcsaj", de havonta mindig előjön, pedig azt hitte hogy a ciklusával függ össze a dolog. :-I sajnálom, és tényleg jobbulást. anyunak a qualerin és/vagy a cataflam hoz enyhülést egyébként, de el nem múlik semmitől. :(

az örökmozgó meg... jó olvasni, hogy mik várnak ránk. legalább időben felkészülök. :DD

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.24. 21:21:38

Óóóó... de szívesen visszamennék a riviérára olvasgatni... most csak azért mert eszembe juttattad eme kedvenc elfoglaltságomat :)
Remélem estére már jobb egy picit. Ha nem, akkor tessék szíves lenni egy kis fehéret fogyasztani ;) Tele van antioxidánssal :D

Pocakos Macska 2008.09.24. 21:39:11

Remélem gyorsan elmúlik :( Most olvastam a kommented, uhh, remélem minél hamarabb kialszod magad! De jó, Nektek nagyon rendes macsekotok van!

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.09.24. 22:33:38

Ismét egy jó kis humoros bejegyzés :)
Anyukám migrénes, ismerem a dolgot... Tragic... Nekem ( akkor nem is kéne mondanom...) életemben eddig egyszer fájt a fejem.. Szerencsére ez elkerült...
Mielőbbi feloldozást és jó olvasgatást! (Én sajnos szabadidőmben tankönyveket olvasgatok...:((( )

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.09.25. 07:53:22

jajaj migrén :( nálunk Lucapu szenved vele.. semmi sem segít, csak a flector, és a pihi. remélem jobban vagy! egy szavad sem lehet amúgy, ha Hunc így segít leszedni a ruhákat!

Csillus · http://dilidomino.freeblog.hu 2008.09.25. 07:57:52

Én is ilyen vagyok... ha van egy kis szusszanatnyi időm, máris a hónom alá csapok egy könyvet..ezért vagyok mostanában zombianyu:)

Migrém :(

Bea · http://www.pappb12.freeblog.hu 2008.09.25. 08:06:40

Remélem mára javult a helyzet migrén ügyben:) Küldöm az erőt! Olvasás... hehe.. mintha magamat látnám. Velem is előfordult már a könyvvel a kezemben főzök eset, ha éppen egy igen jó darabot sikerült kifognom:) És Hunc igazán dolgos, jobb már ebben a korban háziasságra szoktatni :-))))

Lillus anyuja · http://kicsililla.freeblog.hu 2008.09.25. 10:57:38

Hát, nekem is fáj a fejem, be vagyunk szorulva a 4 fal közé egy hiperaktív gyerekkel. :) Már száműztem aludni, mert nem bírtam a nyivákolását! :(
Remélem holnapra jobb lesz a hangulatunk!
Ja, és ajánlhatnál valami jó kis könyvet, lassan időszerű lesz bevásárolni! :)

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.09.25. 13:05:19

Ajj, gondolni is rossz rá, nem még átélni...Hát még gyerekkel!! Remélem Hunc megértő lesz napközben, apa hamar hazaér, és Anya ágyba kerül korán....meg persze pár levél Cataflán is jól jön ilyenkor, bár van, mikor semmi nem segít, sajnos tudom...

cucka 2008.09.25. 18:02:08

Mára egy fokkal jobb, életképes vagyok, de monoton fejfájás maradt, és ugye nagyon erős szerekkel nem bombázhatom magam, hiszen Hunc még aktívan számít a hozamtermelésemre! ;)
Lilikém, átadtam! :)
Mazsó, én is kíváncsi leszek, hogy viselkedik Teó és Műzli, bár sztem jófejek és nem lesz Nálatok sem gond! :)
Masika, Hunc is próbálgatja azért Kokó tól-ig határait, általában farokhúzogatás a max, ezt már Kokszi sem bírja elviselni, inkább menekülőre fogja. :)
Gemini, ne is mond, egyetlen percre sem lehet már magára hagyni... én naivka, azt hittem, lesz még pár gondtalan hónapom. ;)
Snow: köszi a tippet, én a szoptatás miatt algopyrin+advil kombinációt alkalmaztam (meg erős kávét), tompult, de megszűnni, nem szűnt meg.
Ingrid, lehet, hogy Rád kellett volna hallgatnom "fehér" ügyben? ;)
PM. de hát a Tietek se bántja Nórkát, nem?
Bogi, nem irigyellek, bár nekem is illene ezalatt a "kényelmes itthonüléses időszak" alatt leszakvizsgáznom... :S
Pihü: az a baj, hogy Hunc nem csak a száraz ruhákat szedi le, kedvencei a frissen mosott/centrifugált féle, abból szopogatja ki a nedvességet...
LillusAnyu: milyen típusú könyveket szeretsz? :) (még akár kölcsibe is, szívesen :) )

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2008.09.27. 20:31:02

Ó Cuckám, remélem már jobban vagy! Elhiszem hogy megkínoz a migrén, bár nekem ilyenem nem van szerencsére :) Gyönyörű a kis ruhatolvajod! Puszi :)
süti beállítások módosítása