cucka 2007.10.06. 19:28

A 31.héten

                  

Elérkeztünk a 31. héthez (sőt, holnap már a  32.-be taposunk :) ) és úgy érzem eléggé el voltam maradva a  pocakfotókkal is! :))) Most megpróbálom bepótolni valamelyest...azonnal duplázom is! :)
Hunci ezen a  héten eléri a  40 centi hosszt és a másfél kilógramm súlyt. Növekedése lassul , agya fejlődése viszont gyors ütemben fejlődik tovább. Egyedül a tüdejének van szüksége érésre már csak. A héten (nálunk jövőhéten) esedékes egy nőgyógyászati vizsgálat, melynek keretében Fruzsi megvizslatja a méhszájamat (zárt-e?) és ultrahanggal a  magzatvíz mennyiségét is. Ha sok magzatvíz vezsi körül a  babát azt polihidramnionnak hívják és ilyenkor a kicsi vagy nem nyel elég magzatvízet vagy pedig valahol elzáródás van a gyomor-bélrendszerben. Ha túl kevés a  magzatvíz azt oligohidramnionnak hívják és ilyenkor vagy nem űrít rendesen a  kicsi, ez pedig a vesék és a  húgyutak rendellenességét jelenthetik.
Ajánlatos ilyenkor odafigyelni a lábdagadásra, visszérképződésre. Ilyenkor már egész nagy "puttonyt" is cipelhetünk magunkkal (lásd a  mellékelt ábrát is ;) ) . Ajánlott a lábszár napközbeni pihentetése, főleg ha sokat vagyunk talpon vagy nagy melegek vannak. (hál'Isten ez mostanság kilőve!) Amire még érdemes odafigyelni, az a  lábdagadás mellett a  kéz és az arc bedagadása is. Ha ezt észleljük magunkon és a  tünetek nem szűnnek 24 órta elteltével sem , értesíteni kell a  kerületi védőnőnket vagy a  nőgyógyászunkat, mert ezek a  jelek  a  preeklempszia tünetei is lehetnek (eszméletvesztéssel járó rángógörcs előtti állapot). Ez a kismamák 5-10 %-át érinti. Az előbbi tüneteket kísérheti hirtelen súlynövekedés, fejfájás, magas vérnyomás és látási zavarok. A preeklampszia valódi eklampsziává  válhat és a  kómához vezető görcsök veszélyeztetik az anya és magzata életét is.
Az egyik internetes babás oldalon megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy ezen a  héten biztos, ami biztos alapon már illett volna összekészítenem a  kórházi csomagomat is(?!). Kórházi csomagot??? De hisz nekem még itthoni "csomagom" sincs!!! Ezen felbuzdúlva ma addig nyüstöltem HuncAput, amíg végre nyakunkba nem vettük a  várost és be nem szereztünk pár  igazán nélkülözhetetlen bababútort (megvan Hunc kiságya, pelenkázója, kókuszmatraca, lepedőket kapott, kiságyra akasztható forgójátékot és egy macskás képet a kiságy felé!...de ezekről majd holnap írok és fotózok, mert most még lapraszerelten állnak a  majdani gyerekszobában!!! :)))) ).
A kórházi alapcsomagot igazából tényleg pár perc alatt össze tudnám már most készíteni -mondjuk remélem, erre egyenlőre még tényleg nem lesz szükség!- (pohár, evőeszköz, mosogatószer, törölköző, tusfürdő, testápoló, egyszerhasználatos bugyik, előlgombos hálóing vagy előlgombos pizsama -időjárásfüggő-, szoptatós melltartó- na, ez egyedül még nincs meg!- + melltartó betét, kismamakönyv -és jelen pillanatban a terheskönyvem is inkognitóban van a  lakás valamely pontján! :)-, 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat-jövő héten beszerzem-, személyi igazolvány, lakcímkártya, TB kártya), ami meg esetleg kimaradna (vastag tisztasági betét, általában a  Tena betéteket ajánlják szülés utánra) , azt HuncApu is beszerezheti...tehát ettől sem félek. Az meg kifejezetten energiával tölt fel, hogy úgy gondolta (magától spontán dalolva!), hogy velem szeretne végig maradni a  szülés alatt, szeretné látni az első fia születését...bár ettől picit azért félek...nemtom, hogyan fogok reagálni a fájdalomra és azt sem tudom, Őt hogyan fogom tudni elviselni magam mellett...mindenesetre, azt gondolom, erőt fog adni és fog tudni segíteni!
Jó lesz minden...:)))

Miközben HuncApu teáját készítettem, (merugye törvényszerű, hogy most ő a  beteg minálunk!), sikerült lencsevégre kapnom Kokó cicánkat, amint elhelyezkedik délelőtti  reggeli utáni sziesztáját végrehajtani a  szoptatóspárnámon!  Szerintem rájött, hogy ez neki is nagyon kényelmes, mert felveszi "csöpp" kis alakját!

cucka 2007.10.03. 14:00

Palacsinta

Amit nem meséltem: a  fejembe vettem, hogy mire Hunc megérkezik, nemcsakhogy jókat fogok sütni-főzni, hanem megtanulok sütit is sütni! Eddig ebben gátolt a 25 éves féloldalasan sütő Karancsom (no meg a  lustaságom! ;) ), de most már szárnyalhatok az új kombinált sütőmmel! Alapként kezdtem egy laza palacsinta sütéssel tegnap este, pontosítva életem első palacsinta sütésével (tudom, kicsit ciki ez így 30 évesen!) . Igaz néminemű külsős segítséget azért elfogadtam (Hugi-Sóginő recept, internetes recept keresés...;) ), de  mondhatom eszméletlen jóra sikeredett! Magam sem hiszem, hogy én csináltam őket! És most már nincsenek határok... :DDD
Büszkeségeimet tányérra téve, Életem párja reakciója, telitálas örökmosollyal arcán megkérdezi: akkor mongyuk csinálnál húsos palacsintát is? és meg kellene tanulnod sztrapacskát is főzni...

cucka 2007.10.03. 11:10

A másik vonalzó



Van nekem egy ilyen vonalzóm is...ez jelenik meg akkor, amikor bekapcsolom az internetet... -önmagam mazochizmusa:egyetlen percre se felejthessem el a  rohanó időt! ;))) . És a  mai napon "mély megdöbbenéssel" tapasztaltam, hogy papírforma szerint mi már a  8.hónapban járunk!!! :)))) Bár ezt a  fajta számolást én még mindig nem igazán értem, merugye ha a 8. hónapban vagyok, az kb. valóban a 31. hétnek felel meg, de akkor mér 40 hetes a  terhesség, az már 10 hónapnak felel meg...öööö, na mindegy...nem értem....:)))
De másrészről meg örömködöm is: nemsokára itt lesz a  kezemben Hunorka! És mostanában jobban is érzem magam, testileg-lelkileg egyaránt. Mindennapra beiktatok egy kötelező sétát a Duna parton vagy valami laza bevásárlást-csekkfeladást, meg valami lakás-csinosítgatást (vasalást, mosást, nem túl megerőltetőt!). És így újra érzem, hogy fontos vagyok! :)))
Örültem és köszönöm a kommenteknek, mert végre megértettem, hogy ez az állapot valóban más és természetes valamilyen szinten és többé-kevésbé minden kismami átesik ezen vagy ehhez hasonlón...

cucka 2007.10.02. 18:08

Újabb baba!!!




Újabb baba érkezéséről számolhatok be: megszületett Antónia barátosném második kisfia, Örs, a  maga diszkrét 57 centijével és 4 kilójával! :D

Ő is császárral érkezett közénk, akárcsak első kisfia, Álmos, baba-mama jól vannak, a  boldog kispapa ma estére már a tejfakasztó bulit szervezi! ;)

Isten hozott, kisember!
 
 
 
Este bekészítve a távkapcsolót és kellemesen felpolcolva a Helyszínelők után még pár perc Lorelei Gilmoore ;) , aztán tényleg alvás...ekkor Kokó cica megközelítvén az objektumát (hálórésznek is nevezhetjük a  kettőnk közötti párnamentes övezetet!) leveri véletlenül a  távírányítót...még mindig azt hiszem, normál eset van, lazán kihajolok az ágyból, majd rájövök: úgymaradtam!!! Azaz: se föl, se  le...valahogy pontosan kiegyensúlyoztam magam és lógva maradtam az ágyról...előbb nagyon viccesnek tűnt HuncApu számára is, majd észrevette, hogy csúszok fejjel lefelé, ekkor utánamnyúlt és visszarántott! :D Nevetve potyogtak a  könnyeink ... mit nekem Lorelei Gilmoore...:D:D:D

Azt még nem mondtam, hogy hiperérzékeny vagyok az átvágásra, hazugságra és lehet engem hülyének nézni kérem, de ahhoz kissé kevésbé átlátszó történet is kell...és kihasználni sok ember jóhiszeműségét sem minden esetben szép dolog, sőt! De hát ilyen kérem az internet virtuális világa!

cucka 2007.10.02. 11:26

Mélypont...

Azt hiszem, volt egy mélypontom...észre se vettem, csak azt éreztem baj van, persze nem belül, hanem idekint a világgal van a  baj...túl sok az elvárás, a  magam irányába, magam által felállítottak, és nem tudtam megfelelni nekik...elsiklottunk HuncApuval is egymás mellett, hirtelen rádöbbentem, hetek óta nem beszélgettünk egy olyan igazit, mint régen...elfogyott az erőm és azt éreztem, ha aludhatnék/pihenhetnék holnapra jobb lenne...és így telt el közel két hét...és nem volt erőm és nem volt életkedvem és nem mentem el itthonról és nem találkoztam emberekkel...és bezárkóztam a magam elefánttornyába úgy, hogy fel sem fogtam...és csak a  számítógép maradt, mint egyetlen csatlakozás a  külvilág felé...fárasztott a háztartás, elegem volt a hozzánk érkező emberekből, a  munkásokból, gyakorlatilag mindenből...mondom mindezt úgy, hogy számomra semmi sem realizálódott, csak a  mérhetetlen ok nélküli fáradtság, az érdektelenség minden iránt, a hajnali ébredéseim, alig 4-5 órás alvásaim, koncentrálási zavaraim (most sem tudom, hogy bizonyos dolgokat hova pakolásztam el azokon a  napokon!), az ünnepek utáni üresség-érzés, és az a  nagyfokú energiátlanság, ami beburkolt...mindvégig azt gondoltam, amiatt van, mert túl sokat vállaltam/vállaltunk...vasárnap nagyokat beszélgettem hozzám nagyon közel álló emberekkel...elhangzottak erős szavak is (önsajnálat, depresszió) ... sok mindent meg kellett ígérnem, legfőképp önmagamnak...Tegnap zeneszóra kivasaltam a  hetek óta érlelt ruhákat...és ki is merészkedtem a  lakásból...
Sok mindent megértettem, az öniróniához is erő kell...és mostanság már az is elhagyott...és nem vagyok Münchausen báró, nem bírom a  saját hajamnál fogva kirángatni magam a  mocsárból, de szerencsére sokan vannak körülöttem és szeretnek...És TáltosApu mellettem áll, mint ahogy tette ezt évekkel ezelőtt is egy sokkalta mélyebb gyászban is...

4 komment

Címkék: érzések

cucka 2007.10.01. 12:42

Esküvői fotók!!!!

Csak egy gyors villanásra: ígéretemhez híven, amint vannak esküvői fotók, bármilyenek is, jelentkezem! Na, vagynak, a Zanyósom összeállított egy sorozatot, én meg feltettem őket!
Délután jelentkezem...csak most sürgős kimozdulhatnékom és vasalhatnékom támadt (hála Sóginőnek, TáltosApunak és Mickámnak! ;) )

9 komment

Címkék: lakodalom

süti beállítások módosítása