cucka 2008.04.20. 10:25

Babaruhabörze

Kicsit csalódott vagyok. Persze, betudható az én naivságomnak és tapasztalatlanságomnak, de valahogy nem így képzeltem. Mondom, ez csak egy vélemény.
Hosszas rágódás és át-(és rá-)beszélés után, tegnap kiscsaládostól kilátogattunk a babaruhabörzére. Az, hogy dél körül már minden parkoló megtelt, még kellemes bizsergéssel töltött el. (dejó, sok kismama/kisbaba lesz kint!). Az, hogy a kinti parkolásért is fizetni köll kemény 800 pénzt, kicsit megdöbbentett. (a 900 Ft-os jegyárra azt mondom, természetes, elfogadom, hogy szükség van belépőre, ami fedezi pl. a terembérleti díjat). Tehát, belépéskor egy kéttagú kisbabás család, aki kocsival érkezik, 2600 pénzről indul és ekkor még nem vett semmit. (jó, tudom, mi az a 2600 Ft manapság?!)
Beléptünk egy óriási hodályba tele tömött sorokban árusokkal, vevőkkel, a hangos bemondóban tízpercenként volt valami fületbántóhangú közlemény. Még itt is lelkes voltam, bár HuncApu kezdte elveszíteni a türelmét, ezzel egyidőben felajánlotta, ő leparkol Hunorral a büfénél, én meg nézzek gyorsan szét. :) Persze, nem hagytam magam lerázni, hiszen ez egy közös családi program és nézzen csak szét, mennyi lelkes kispapa tologatja/hordozza ifjonti csemetéjét egyetlen zokszó nélkül mosolyogva?! erre megadóan követett és már csak Hunornak mormogott valami látodfiamosat.
Az árusok többféle emberkék voltak: ismert bababoltok eladói, nagykereskedők, és egyszerű kisemberek. A bababoltosoktól kicsivel nagyobb akciózásokat vártam, hiszen gyakorlatilag minden olyan áron volt, mintha a boltjukban vásárolnánk, sőt idekint a törzsvásárlói kártyájukat el sem fogadták. A nagykereskedőktől most mi is prospektusokat gyűjtögettünk, a következő kocsiülésünkre vadásztunk. Az egyszerű kisemberek egyike-másika nem volt tisztában áruja valódi értékével (vagy csak érzelmi szálak fűzték hozzá?! egy kis ízelítő pár otthon készített termékből: nyári babahálózsák, vékony pamutból: 4800 Ft, plüsstakaró 4900 Ft... ). De láttam én agyonhasznált és 4 irányba felismerhetetlenségig eltorzult rugdalózót 500-ért is. Mégegyszer mondom: biztos bennem van a hiba, túlzott elvárásokkal indultam neki ennek a börzének és egészen őszintén: sosem volt érzékem az ilyen piacolós alkudozós dolgokhoz. :)

Persze, pár apróságot mégiscsak sikerült vennünk, a 4-et fizet 5-öt vihet body-akciók keretén belül, kapott Hunc egy nyári napozósapekot és amiért már megérte kimenni: nagyon régóta vadásztam egy a kocsiülésre szerelhető műanyag játékra, de valahogy egyik sem volt az igazi és ez most az! És ugye, mondanom sem kell, hogy ez is kutyás és Huncmorgó első pillanattól imádja! :)))



Természetesen az én kissé negatív tapasztalatomtól függetlenül, még lehet nagyon jó és hasznos egy babaruhabörze, főként, ha reggel nyitásra mész oda (ezt mondták a hozzáértő és tapasztalt ismerőseim!) és nem utolsó sorban, ha konkrét célokkal mész ki, és nem csak szédelegni, mint én. 
süti beállítások módosítása