cucka 2008.05.04. 11:20

Anyának lenni...

Az anyák napja világszerte ünnepelt dátum, Magyarországon ez a nap május első vasárnapjára esik. Az ünnep eredete az ókori Görögországba nyúlik vissza, ekkor még egy istennővel együtt ünnepelték, majd a kereszténység elterjedésével, egyre inkább átalakult az ünnep, személyesebb, családiasabb lett.

És hogy milyen érzés? Nagyon torok-szorongató és -gombócgyártó... és ugyan még nem tudja kimondani a bűvös "anya", "anyu" szót, és nem tud varázsrajzolni, sem virágot hozni, de talán nem is ez a fontos... a lényeg, hogy ittvan velünk, hogy részt kér belőlünk, a mindennapjainkat elkíséri, gyökeresen megváltoztatja szokásainkat (és valahogy mégis meghagyja őket?!), hogy nincs olyan perc, amikor ne gondolnék rá... Imádom a mosolyát, a nevetését, ahogy naívan és tisztán közelít minden idegen felé (hogy aztán pár hónap múlva, ha minket is elér a szeparációs szorongás, ugyanezen idegenektől sírva fakadjon), hogy általa és ővele újratanulhatok élni, látni az apró csodákat, a szépségeket...

És Neked is köszönöm HuncApu, hogy anyává tettél, hogy megélhetem ezt a mindennapi csodát. Hunor minden egyes pillantása simogat beburkol és olyan jó ebben a burokban élni... olyan jó anyának lenni!
süti beállítások módosítása